Coastal Rowing

De afgelopen jaren heeft het coastal roeien een serieuze ontwikkeling doorgemaakt. Coastal roeien staat garant voor spektakel op het water. In 2018 organiseert de KNRB voor het eerst een klassement voor coastal races. De Rotterdam Harbour Races op 9 september maken onderdeel uit van dit nieuwe klassement.
 
In vier blokken zullen de coastal rowing ploegen een race van ongeveer 5km over de Maas varen rondom het Noordereiland. Het passeren
van de beroemde Erasmusbrug, de rondingen om de keerboeien en de start en finish van
deze race midden in de Rotterdamse haven beloven een waar spektakel te worden.

 

 

Deze tak van de roeisport richt zich op het roeien op open wateren. Vanwege de zwaardere omstandigheden zijn de boten breder en robuuster dan de boten die bij het roeien op rivieren en meren gebruikt worden. Deze boten, Yole de Mers,  bieden plaats voor vier roeiers. Echter wordt deze extreme sport ook beoefend in de coastal skiff en dubbeltwee. Naast dat Coastal Rowing onder de roeisport wordt geschaard heeft de wedstrijdinvulling raakvlakken met de zeilsport. Maximaal twintig schepen liggen in slaglinie gereed om op signaal van het startschip door de startlijn te gaan. Ze hebben dan minimaal één kilometer om bij elkaar weg te lopen, teneinde de eerste boei zo gunstig mogelijk te naderen en ronden. Daarna volgen op de overige kilometers en boeien voordat men de finish bereikt.

Tijden de Kramer Rotterdam Harbour Sprints op 9 september is het mogelijk om zowel deelnemer, als getuigen te zijn van de grootste Coastal Rowing wedstrijd te zijn van de Benelux. 

Velden
De twee uitgeschreven velden voor deze wedstrijd zijn de dames- en heren gestuurde
dubbel Coastal vier (Yole de Mere).
 
Inschrijven
Inschrijven is mogelijk op de website van de KNRB (link volgt) of via een mail naar
harboursprints@skadi.nl o.v.v. Inschrijving Harbour Races.
 
Parcour
Het definitieve parcour zal binnenkort hier gepubliceerd worden.